torsdag den 14. oktober 2010

Tomat-Jam

Med nogle tomater der var ved at "oppe over" var det oplagt at få lavet en ny omgang Tomat-Jam.
Der står næsten altid et glas i køleskabet.. Og det går godt til næsten alt ;-)
Tilbehør til kartofler, smørrebrød, risretter, frikadeller, til grillen, til fisk,           you name it!!!

Det der skal bruges:

3 modne tomater
1 dåse hakkede tomater
3 store løg
2 fed hvidløg
1 tsk Piment d'Espelette* 
4-5 spsk æblecider-eddike
4-5  spsk rørsukker              

Det hele undtagen hvidløg hakkes. Kommes i en gryde og simre ½-1 time ved svag varme til væsken er kogt væk. Smag til med salt og peber og kom på skoldede glas.

* Piment d'Espelette er et aromatisk Peberfrugt/chili krydderi som er AOC mærket og kommer den Baskiske by Espelette i sydvest Frankrig. Peberfrugterne tørres i solen, hvorefter de pulversieres.
Der er lidt forskel på styrken på de varianter man kan købe. Den der er på billedet er den stærke af dem.          
                   
Der kan varieres ved at tilsætte 1 rød peberfrugt, eller et par spsk peberfrugt puré (Avjar) det gør den lidt rundere og giver den mere fylde...                                                                                        

Ingen kommentarer:

Send en kommentar