mandag den 20. september 2010

En tur på NOMA

Sad og kiggedee i gamle Facebook beskeder og faldt over denne som jeg sendte en god kammerat for 1½ års tid siden. Noma var stadig "kun" den 3. bedste restaurant i verden..

Da vi kom til Noma blev døren åbnet inden vi kom hen til den og budt velkommen.
Da vi fik vores bord kom de med det samme og bød på Champagne (der var 4 at vælge imellem). Vi valgte deres 7-retters med vinmenu. De lagde ud med 4 appetizers (1 ad gangen) den første var en lille "småkage" i papir form ( som når mormor laver muffins) og serveret i en gammeldags kagedåse. Det var en sprød kiks med en blød røget spæk på og så toppet med granuleret/tørret blåbær. Derefter en sprød kiks (formet som bølger) og derpå små friske urter/blomster og drysset med frosset vineddike. Så kom der en tuille af rugbrød med en grøn bønnecreme og derpå et super tyndt og ligeså sprødt kyllingeskind.
Så fik vi den ret/appetizer som gjorde mig mest glad. Jeg har ikke prøvet at blive fysisk glad over en ret på den måde før.. Det var en urtepotte hvor der stak nogle store radissetoppe/blade op. (jeg havde set dem på tjenernes afsætterbord og tænkt: hva' er det for noget??  det ser sgu lidt slattent ud..) men de blev serveret så vi skulle dele dem 2 og 2. i potten stak der radissetoppe og små gulerødder op. De var plantet i "jord" af hasslenødder mm. der var blendet og farvet så det lignede og lugtede lidt som jord. i bunden var der så en creme man skulle grave ned til så det ikke blev for tørt. Den var så gennemført den ret!!!

Den sidste var en variation af rødbeder med friske urter (den var der ikke så meget over).

Den første ret var Taskekrabbe med Strandsennep i forskellig teksturer og hjertemusling. Krabben var rigtig fin i smagen, og strandsenneppen var god dertil, men geléen var lidt hård.
Så fik vi Dampet spinat og the. kogte løg og selleri. Den var så intens i duften da den kom på bordet.. Det var for vildt. Den smagt bare af mere!!!

Dernæst var der syltede grønsager med marv og bouillon. den var frisk og fed på een gang. Lækkert.. :-)
Så fik vi hummer med hybenrose og rod.Det smagte himmelsk (en af de beste retter)

Så var det And med grillet pærer, grillet porre(den lærer jeg aldrig helt at forstå..) og blomsterkarse. Eneste kødret og igen kanon...

Så valgte vi at snuppe en ost (er ikke med i de 7 retter) og der var 3 oste med lidt forskelligt tilbehør. og en ret så speciel hvidvin fra Jura. ( under præsentationen af vinen viste tjenerne endnu engang at selvom man er verdens 3. bedste restaurant, kan man sagtens lave fis med hinanden, på en god og faglig måde så vi andre også kan grine med..)

1. dessert var agurk, friskost, yoghurt, jernurt og marengs. En rulle med friskost og agurk a la Kofoeds Stjerneskud og så ellers en masse foskellige teksturer ad ingredienserne. Den var dejlig frisk og rensnende.

Sidste ret var brombær med mimimajs, kiks og kørvel. Den smagte vildt godt. der var bl.a. en is på minimajs.

vi sluttede med kaffe, en kanon grappa og en hjemmelavet flødebolle med hindbærfyld.

Alle vinene var fra Loire og selvfølgelig i top!! Der var dog en (den ene af dem, til osten) som var fra Jura. Det var en vin lavet på retsprodukter. Det ensete sted i Frankrig man laver den. Speciel og ikke særlig god... før man fik ost til den.

Tjenerne var så top proffesionelle, stadig helt nede på jorden og havde tid til snak og jokede med hinanden!!! det var en fantastisk oplevelse at se dem arbejde på den måde....

Så det er en oplevelse du skal gi dig selv!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar